Retroa, niin retroa!

Tyttäret ovat retroiluiässä. Tumppujen mallineule löytyi 70-luvun käsityökirjasta.

Seiskaveikkaa, 54 g luonnonvalkoista, 18 g ruskeaa, 5 g oranssia ja 5 g pinkkiä, nelosen puikoilla. Ajankäytöllisesti fiksu ratkaisu, pari leffaa ja yksi brittisarjan jakso, sopivaa viikonloppuhommaa.

Ekan version pakkasia vastaan tein onteloneuleena, haaveena kääntölapaset. Loppui puhti, kun yhden lapasen tekemisessä meni kolme iltaa.

Hibernating, toinen tulee sitten joskus, ehkä...

Edellisviikonloppuna piti itselle tikutella hihanjatkot, pakkasissa tuntui aina jäävän kylmä pätkä takinhihan ja rukkasen välille.

Kaksinkertaisena Pirtin ohutta kampalankaa 2½ puikoilla. Hyvin ovat toimineet: mahtuu rukkasen sisäpuolelle sopivasti, toimii myös jakun alla hihajatkeena vetoisassa työhuoneessa.

Kommentit

 1. Vanhat mallit kunniaan! Lapaset näyttävät hyvältä ja lämpimiltä. Kääntölapasia en ole koskaan kokeillut - oliko vaikeaa?

  Kauniit rannekkeet - kiva väri!

  VastaaPoista
 2. Näistä lapasista tulee ihan englanninlaku mieleen ;) Siis noi värit lähinnä, hehe!

  Nyt on kokeiltu yhtä rullaa ja jo toimii kuin rasvattu :) Että kiitos vaan "kuriirille" joka eilen nouti rullat korjaukseen ja palautti samoin tein. Hyvä, erittäin hyvä palvelu :D

  VastaaPoista
 3. sny: Ei tämä vaikeaa ollut, hidasta vain. Vaatii tavallista enemmän keskittymistä, ei sovi puoliväsyneelle neulojalle eikä oheistoiminnaksi kokouksiin ;)

  Double knitting tai onteloneule, niillä löytyy ohjeita. Ekana testinä tein punavalkoisen sydänpatalapun, siihen tuli ihan ihana päättelyreuna vuorovärinä, semmonen mariannekarkkiraita :)

  Lämmin väri ja lämmin lanka rannekkeissa, mukavilta tuntuvat. Eka tämänvärinen työ ikinä, lisää luultavasti tulossa...

  Susi: tosiaankin, näyttää englanninlakulta! Neiti teki värivalinnat, mua vähän oudoksutti 70-luvun lapsena, sitten neuloin vaan.
  Hyvä, että toimivat!

  VastaaPoista
 4. Niin se on varmaan, että kun on kerran elänyt 70-luvun ja lapsena kärvistellyt ja pitänyt niitä värejä päällänsä, niin ne ei kauheasti jaksa kiinnostaa... Mä esim. inhoan oranssia ;D Nyt on toinenkin rulla testattu ja sekin toimi kuin rasvattu :) Jos mä joskus lakkaan köyhtymästä, niin ostan ihan uuden rukin...toi mun vanha kapistus kuitenkin aika ajoin temppuilee ja kun sillä saa tehtyä ainoastaan ohutta lankaa. Mutta nyt on mentävä näillä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa