Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Tässä viimeinen lahja syksyn 2010 Salaiselle neuleystävälleni Phedralle ja muillekin mieluummin suomeksi neuloville. Phedralla huivilanka jo odottelee, Annis-huivi on suunnitelmissa. Sain suomennosluvan huivin suunnittelijalta Susanna IC:ltä eilen. Annis-huivi on julkaistu Knittyn kevät-kesä 2010 numerossa. Pitsikaavio ja huivikuvat löytyvät sieltä. Kuva: Diana E (linkitetty Knittystä)

Annis-huivin ohje suomeksi (pdf)
Hyviä neulehetkiä :)

PS. Nyppyjen tekemiseen keksin varmemman ja helpomman keinon Echo Flower -huivia tehdessäni syksyllä.

Here comes the last gift to my Autumn 2010 Secret Knitting Pal Phedra and to all who wish to knit in Finnish. Phedra has shawl yarn already waiting, Annis is in her plans. I got permission for Finnish translation from Annis designer Susanna IC yesterday. You can find Annis shawlette pattern in Knitty Spring + Summer 2010 collection. Lace chart and gorgeous pictures of the shawlette are available there. Picture: Diana E (linked from Knitty)

Happy knitting :)

PS. I found an easier and more secure way to make nupps this autumn when knitting Echo Flower Shawl.

Kommentit

 1. Tämä on tosi kaunis huivi ja kiitos paljon ohjeesta, aion toteuttaa jossain välissä. Vaikeuksia saada tuota linkkiä auki. Toivottavasti vain tilapäinen häiriö.

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkkivikailmoitukseta, Vekki! olin säätänyt avoimuudet kansiossa väärin. Nyt pitäisi toimia :)
  Joululomaneulomukseksi on tarkoitus tämä minunkin ottaa.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos kiitos Agatha! Tämä pääsee heti puikoille kun saan meneillään olevan työn valmiiksi. Mahtavaa! Kun ohjeiden seuraaminen on vielä vähän hankalaa muutenkin niin saati sitten englanniksi ;) Mut nyt pääsen kokeilemaan tuota ihanaa huivia.
  Suurkiitokset vielä!

  VastaaPoista
 4. Yhdyn edellisiin kiittäjiin. Neulottujen pitsien kurssille saadaan taas uusi malli.

  VastaaPoista
 5. Muokkasin ohjelinkkiä uudemman kerran, nyt pitäisi löytyä avatun ikkunan yläreunalta Tiedosto - Tulosta/Tallenna, jolloin saa helpommin paperillekin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, tänään aloitan ensimmäisen Annikseni.

  VastaaPoista
 7. Suurkiitos suomennoksesta! Ilman sitä en olisi tähän ryhtynyt. Josko nyt saisin aikaiseksi elämäni ensimmäisen pitsihuivin :)

  VastaaPoista
 8. Valmis on :) Muutama tekniikkavirhe tosiaan tuli, mutta seuraava on sitten virheetön ;)

  VastaaPoista
 9. Voi nolo. Tästä tykkäisin, mutta en saa auki suomennosta. Painajainen alkaa englannista kääntämään...

  VastaaPoista
 10. Anonyymille: Koneella pitää asennettuna esim. Adobe Reader (entinen Adobe Acrobat Reader) tai muu pdf-tiedostoja lukeva ohjelma. Selainasetuksista riippuen tiedosto saattaa avautua suoraan, ihan varmin tapa on tallentaa tuolla yllä olevasta linkistä tiedosto ensin omalle koneelle ja sitten avata omalta koneelta. Laita sähköpostia, jos on ongelmia, osoite löytyy Agatha-profiilista.

  VastaaPoista
 11. Kiitos ohjeesta, Anniksen reunus on valmis, mutta nyt ihmettelen lyhennettyjä kerroksia. Olisipa jossain kaavio niihinkin. Facebookin Käsityöohjeita sivustolla olisi varmaan monta lukijaa...kiitos etukäteen

  VastaaPoista
 12. Kesäkuun anonyymille, anteeksi pitkä viive vastauksessa. Lyhennettyjen kerrosten kohdalla "keinutellaan" edestakaisin keskisilmukan molemmin puolin, aina käydään muutaman silmukan verran kauempana kääntymässä ja käännöksen kohdalla "hirtetään" silmukka, seuraavalla kerroksella silmukka ja hirtetty neulotaan yhteen.

  VastaaPoista
 13. Tänään sain postia ystävältäni, että Annis-ohje ei avaudu. Jostakin ihmeellisestä syystä koko ohjetiedosto oli hävinnyt Google-tiedostoistani! Itse en ole sitä poistanut, muilla ei ole oikeuksia poistaa eikä mitään varoitusta poistamisesta ole kuulunut. Palvelinvirheestä ilmoitteli.

  Latasin uuden pdf-tiedoston, linkki osoittaa nyt siihen ja ohje on jaettu julkiseksi. Hyviä neulehetkiä edelleen :)

  VastaaPoista
 14. Heipsan,

  ei tuo suostu aukenemaan kuin yhden vajavaisen sivun verran. Saisitko mitenkään lähetettyä sitä sähköpostitse mulle osoitteeseen marika.t. kivimaki@evl.fi jos onnistuisi olisin tosi kiitollinen kun huivi on niin kaunis mutta helpottaisi huomattavasti jos ohje olisi suomenkielellä

  t. Marika

  VastaaPoista
 15. Heips viel, havaitsin että tuossa osoitteessa on yksi tyhjä lyönti liikaa eli oikea muoto on marika.t.kivimaki@evl.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeesta näkyy ensin vain ekan sivun yläosa, kannattaa rullata näkymää alaspäin, niin näkee loputkin. Marika, lähetin sähköpostin liitteenä :)

   Poista
 16. Voi ei kuinka ihania huiveja. Katselin ravelrystä myös kaikki muut kauniit mallit. Onko näistä muista huiveista suomalaista ohjetta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Suomeksi löytyy ainakin Pitsigootti, Villimarjatar ja Revontuli. Tämä Annis on ainoa, jonka ohjeen olen kääntänyt.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa