Löysin Agatha-asiakirjan!

Tää hehkuttaa ihan täysillä, kun löysi pitkään etsimänsä!

Nikkinä minulla on esiäidin nimi Agatha. Monta vuotta olen hänen perukirjaansa etsinyt ja tänään löysin sen arkistolaitoksen digitaaliarkistosta. Tai ei se perukirja ole, vaan perinnönjakoon liittyneen vapaaehtoisen huutokaupan pöytäkirja.

Näettekö, millä kielellä tämä on kirjoitettu? Aika harvinainen, ei sentään ainutlaatuinen, vaikka vuosi onkin 1848.
Tiesin asiakirjan olevan olemassa ja seurakunnan arkistossa, koska leskensä avioitui uudelleen hyvin pian Agathan kuoleman jälkeen. Mielenkiintoinen asia on, että tämä oli Vihdin seurakunnan arkistossa, vaikka olivat kirjoilla UL Pyhäjärvellä (nyk. Karkkilaa) ja UL Pyhäjärvellä on oma arkistonsa, myös verkossa. Arkistoluettelon perusteella päättelin sijainnin jo muutama vuosi sitten, mutta en silloin saanut sopivia mikrofilmejä käsiini.

Taitaa yksi haave olla hiukan lähempänä toteutumista, kun lähdeaineisto karttui oleelliselta osaltaan. Sinne oikeaan pitää kyllä käydä alkuperäinen kuvaamassa Kansallisarkistossa :)

PS: Neulerintamalla hiljaista. Juhlavalmistelut menossa, nuoremman tyttären ihana valmistujaismekko noudettiin paikalliselta käsityöläiseltä tänään!

Kommentit

 1. Oho, siis ihan suomen kielellä. Upea löytö.

  Ihania juhlavalmisteluja teille.

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoinen löytö! Hyvät juhlajärjestelyt teille!

  VastaaPoista
 3. Hei, Täällä Kevät sny. Tulin kurkistamaan sinun blogia ja kaikkea kivaa löytyikin. Tuli ihan nostalginen tunne saamistasi sny-pakettien neulekerho-lehdistä. Juuri tuolloin 1985 minullekin tuli tuo samainen neulejulkaisu. Itseasiassa ne taitaa olla kaikki äidilläni tallessa, pakko käydä tsekkaamassa :) Oikein onnistuneita järjestelyitä ja juhlia teille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa