Vihreää ja lämmintä

Kiitos taas ihanista kommenteista :)

Mittari kertoi viime yön matalimmaksi lämpötilaksi -31 astetta. Kaikki muuten ok, paitsi auton akku väsähti, yskähti vaan pari kertaa, kun oltiin äänestämään lähdössä. Onneksi nuorison kulkuväline heräsi lämmittämättäkin ja päästiin vetämään "punaiset viivat". Samalla reissulla, ihan matkan varrelta löytyi akkukin paikalliselta palvelevalta huoltoasemalta, pääsee huomenna taas töihin.

Pakkasia vastaan puoliso kaipaili eilen illansuussa pipoa. Yksivärinen pitäisi olla eikä liian kirkasvärinen. Ritarivillatakin lankoja ehdotteli, mutta ne loput on käytetty jo pois. Sammalenvihreää 7 veikkaa en laittanut, koska harmaakin husaantui pipona alle viikossa ihan hirvittäväksi. Jemmassa oli maastovihreää Nalle Coloria, se kelpasi. Kolminkertaisena nelosen puikoilla mutkille pääsi 105 grammaa Nallea ja tämmöinen syntyi:


 Oikea väri lähinna alinta kuvaa. Hovikuvaaja hienoine kameroineen oli toisaalla ja räpsin tämän postauksen kuvat yhdellä kädellä puhelimella (Huawei Ideos X5, kohta vuoden käytössä ja tykkään).

Vihreä oli päivän väri myös ruokapöydässä:


Yön yli likosi kilo herneitä. Aamupäivällä herneet saivat painekattilaan kaverikseen pari isoa porkkanaa ja sipulia. Kiehuivat 20 min, hautuivat/jäähtyivät saman verran, sekaan palvikuutioita, meiramia, suolaa. Tässä on 6 litran kattilassa vielä liki 3 litraa jäljellä. Kyllä soppa on pakkasella hyvää!

Kommentit

  1. Jep, pipokin on kiva Mutta mulle kelpais toi hernekeitto nyt just;) Nam, oikeen palvikinkulla, nam. Taidanpa keiton keittää kunhan maaliskuulla kotiudun, tai kohta mulla on kyll niin pitkä ruokalista . . .

    VastaaPoista
  2. Kiva pipo. Kyllä se on kumma miten tää talvi vääristää värit! Mäkin tein viime viikolla soppaa, siskonmakkaroista, kyllä oli hyvää. Pakkasella keittoruoka on ihan parasta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa