Kässäkirjoja, karttoja ja korutarpeita

Kävi taas vanhanaikaisesti, kun verkkokirjakauppoja selasin...
Ensin löytyi Bookdepositorysta kaikille Ylpeys ja ennakkoluulo -faneille kovin houkuttava Austentatious Crochet-virkkuukirja. Wickham-jakku koukutti jo muitakin. Napillinen palahuivi taitaa myös päästä useampaan toteutukseen. Boutique Knits piti lopulta palauttaa kirjastoon ja oli monta ihanaa vielä tekemättä, kesäisiä lankoja voisi käyttää vaikka pikkulaukkuun.


Sitten ystävä kyseli FB:ssä, miten Hobipunktista saa tilattua. Uutta Haapsalun huivikirjaa hän havitteli. Näytti hienolta kuvissa, mutta livenä oli vielä paljon hienompi! Iso, komea, roosakantinen, selkeä, ihania ohjeita, hyvät kuvat ja kaaviot! Reilu A4-koko, kovat kannet, 272 sivua! Joko sanoin, että upea!
Oli muutenkin aika inhottava verkkokauppa tuo Hobipunkt. Erityisen kurja kohta oli alekori. Muutama juttu piti ihan kokeeksi tilata....
Seuraava kirjalöytöpaikka oli paikallisen ABC:n Kirjatori. Siellä oli monta historiallisten karttojen kirjaa. Vain yksi lähti kotiin, Kielletyt kartat 2b - Luovutetun alueen kylät ja talot (19,90 e). Ennen en olisi Karjalan karttoja tarvinnut, mutta muutama viikko sitten havaitsin, että anopin kolme pikkuserkkua Pohjois-Pohjanmaalta muutti Viipuriin ja sieltä muualle Karjalaan. Yksi isomummun veli lähti maanviljelyskouluun Kurkijoelle, avioitui ja eleli niillä seuduilla lopun ikäänsä. Ihan välttämätön ostos!
Muut tarjolla olleet kartat, mm. Uudenmaan pitäjäkartaston 1844 (4,90 e) ja Suomen karttakirjan 1920 (19,90 e), pystyin hyvin ohittamaan, koska ne olivat jo hyllyssä kotona ;)

Upea ilma taas, vaikka yöllä satoikin lunta muutama sentti. Lumipilviltä näyttää jälleen.

Kommentit

  1. Kaikenlaiset kirjakaupat, on ne sitten verkossa tai ihan fyysisiä sisään käveltäviä kauppoja, on kyllä aika vaarallisia.. Ennemmin tai myöhemmin mukaan tarttuu jotain ja yleensä enemmän kuin yksi kappale:) Nuo helat myös näyttävät aivan ihanilta.

    VastaaPoista
  2. Voi mikä karttakirja!! Tuo täytyisi kyllä hankkia! Just luen Laila Hirvisaaren Lehmusten kaupunki -sarjaa ja vika osa Kallis kotimaa just menossa. Siinä käsitellään just sota-aikaa ja näitä menetettyjä alueita. Ja onhan äitinikin Viipurin evakkoja...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa