Punajuurenpunaista pelimannin pitsiä ja pari muuta

Voitin Mervillan arvonnassa vyyhdin upeaa villa-pellavalankaa, väriksi valitsin punajuurenpunaisen. Lanka tahtoi ihan selvästi Pelimannin pitsihuiviksi. Puikot 5 mm KnitPro Cubics (vastaa 4½ mm tavallisia), Evilla Wool/Linen 8/2 -lankaa kului 175 grammaa (700 m), koko: takakorkeus 73 cm.

Pelimannihuiveja on jo kaksi aiempaa versiota, valkoinen tavallisesta sukkalangasta ja ruskea rustiikimmasta Nepalin villasta. Yhteinen nimittäjä on muoto: selässä kuviopaneeli, sivuhännät niin pitkät, että riittävät isollakin ihmisellä edestä ristiin ja selän taa solmuun. Käyttöhuiviksi tämäkin on tehty. Puvustuksesta tulee vähän mieleen Vaahteramäen Eemelin äiti, ihan hyvä niin :)

Yksi pikkujuttu kyllä kävi tämän huivin mitoituksessa. Tarkoitus oli, että etuhännät yltävät noin puolisääreen, jolloin huivia voisi hyvin pitää aukikin. Ei auttanut pingotuskaan, tämän langan silmukat ovat mieluummin leveät. Hännät yltävät edelleen reilusti lattialle saakka, niskasta etuhännän kärkeen 170 cm. Käyttö siis jatkossa boleromalliin solmittuna (hännät riittävät reilusti uudelleen eteenkin) tai pelimannimekon vyölle viriteltynä tai jotain.


Pelimannihuivien sarja jatkuu vielä Pelimannin paremmalla pitsihuivilla, kunhan sopivan langan löydän. Tällä kertaa tein jo kunnolliset muistiinpanotkin, ohje olisi oikeastaan puhtaaksikirjoitusta vaille valmis.
Joululomalla lopulta sain aikaiseksi toisellekin haitarille torkkupeiton. Ei voi kutoa tätä, ei saa jäädä langat kiinni mihinkään. Eurokankaasta löytyi upeaa onteloksi kudottua verhoilukangasta, riittävän tuhtia lievään pehmustamiseen ja värikin ihan just oikea. Muotoon ompelin, muutaman minuutin homma, ryhtyminen vain välillä kestää.
Vielä kolmas punainen joululoman päätteeksi. Aina samat jutut jossain kohtaa talvea :)

Ai niin, kiitos supikaskommenteista :) Ne on vaan niin ihanat! Taidan ottaa huomenna töihin sisäkengiksi ja kokeilla illalla toimivatko jumppatossuina ;)

Kommentit

 1. Huivi on hieno, mutta mä kyllä huomasin ne supikkaat näistäkin kuvista, on ne vaan niiiin ihanat.
  Mulla oli tuollainen taakse solmittava huivi mutta en osannut sitä käyttää niin annoin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :) Otan nuo supikkaat varmaan myös Harmonikkaristeilylle toisiksi sisäkengiksi, 3.-4.3.2013 Silja Europalla soitellaan jälleen ahkerasti!

   Poista
 2. Ihanan näköinen huivi. Hyvin tulee tuo selän kuvio esiin. Toivottavasti aiot julkaista ohjeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää miettiä, millaisen reseptin lopulta kirjoitan, tulossa kyllä :)

   Poista
 3. Siitä tuli hiano! Tahon nähhä sut supikkaissa töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmelie :) Livenä jo näitkin, hohtaa pellava hienosti pinnassa. Maanantaina jo olin näillä töissä, pari päivää muualla, perjantaina seuraavan kerran nämä bongattavissa Hämeessä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa