Hiljaista? Hämeen puvusta kiinnostuneita?

Hiljaiselolta on näyttänyt täällä blogin puolella. Muuten vilskettä, enimmäkseen töissä ja soitoissa. Maaliskuu oli kovin soitannollinen. Ensin Harmonikkaristeilyllä kaksi keikkaa, siis Silja Europalla oltiin keikalla, kovasti treenejä, su 17.3. harmonikanpäivän konsertti, jossa soiteltiin mm. Mustalaisruhtinatarta.

Soittolistalla pari muutakin konserttiotosta. Vähän juttua ja pari kuvaa on yhdistyksen kotisivuilla.

Studiolla vietettiin ke 20.3., purkkiin saatiin koko orkesterilla kahdeksan biisin verran oikeasti orkesterisovitettua aineistoa, johtajana ja sovittajana Erkki Friman. Sitten käytiin soittamassa päivätanssit Orimattilan kehräämöllä. Ja vielä toisena pääsiäispäivänä perinteisesti kuntotanssitettin meidän kylän seurantalolla. Ja mehän ollaan siis harrastajaryhmä, jonka kaikki jäsenet tekevät leipätyönsä muualla kuin musiikin parissa :)

Huhtikuussa mennään toiseksi päiväksi studiolle, pienryhmiä ja solisteja, kahdeksan biisiä niillä myös. Levyn pitäisi olla kesäkuuksi kunnossa. Legendaarinen Sotkalinnan tanssilava Rengosta (eiku nykyisestä Hämeenlinnasta) on varattuna levynjulkaisutansseja varten su 9.6.2013. Jännää!!!

Käsityöt ovat jääneet vähän vähemmälle, kun fysioterapeutti kehotti pitämään sapattivuoden tietokoneen käytöstä, jotta saadaan kädet kuntoon. Sitten hän muisti muut harrastukset, kutomiset ja soitot. Jotain piti jättää ja puikot ovat olleet aika lailla levossa nyt keväällä.


Pelimannijuttujen takia innostuin metsästämään kansallispukua, oma äidintekemä on tyttärelle sopiva nykyisin. Huusin huuto.netistä 44-kokoisen uudemman mallin Hämeen puvun, jossa myyjän mukaan oli saumavarojakin mukavasti muokkausta varten. Eipä ollut. Meillä ei ole ketään tämänkokoista käyttäjää nyt eikä luultavasti tulossakaan.Vuorelman mittataulukon mukaan 44:n ry 100 ja vy 82.
Puku on ammattiompelijalla teetty reilu 20 vuotta sitten 165-senttiselle käyttäjälle. Mukana tanu ja 38-kokoiset Töysän mustat supikkaat. Puku on uutta vastaava. Tämä olisi myynnissä, Vuorelman tarvikkeiden hinnalla (790 e) valmis puku + supikkaat.

Kommentit

 1. Hienosti soi, onnittelut menestyksestä. Taisinpa bongata sinut kuvasta ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
 3. Puku ei enää ole myynnissä, asiantuntijan avustuksella muokattiin kuorolaiselle käyttöön.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Toiset polvarit

Ootko neulonut vasenkätisesti?