Hiljaista? Hämeen puvusta kiinnostuneita?

Hiljaiselolta on näyttänyt täällä blogin puolella. Muuten vilskettä, enimmäkseen töissä ja soitoissa. Maaliskuu oli kovin soitannollinen. Ensin Harmonikkaristeilyllä kaksi keikkaa, siis Silja Europalla oltiin keikalla, kovasti treenejä, su 17.3. harmonikanpäivän konsertti, jossa soiteltiin mm. Mustalaisruhtinatarta.

Soittolistalla pari muutakin konserttiotosta. Vähän juttua ja pari kuvaa on yhdistyksen kotisivuilla.

Studiolla vietettiin ke 20.3., purkkiin saatiin koko orkesterilla kahdeksan biisin verran oikeasti orkesterisovitettua aineistoa, johtajana ja sovittajana Erkki Friman. Sitten käytiin soittamassa päivätanssit Orimattilan kehräämöllä. Ja vielä toisena pääsiäispäivänä perinteisesti kuntotanssitettin meidän kylän seurantalolla. Ja mehän ollaan siis harrastajaryhmä, jonka kaikki jäsenet tekevät leipätyönsä muualla kuin musiikin parissa :)

Huhtikuussa mennään toiseksi päiväksi studiolle, pienryhmiä ja solisteja, kahdeksan biisiä niillä myös. Levyn pitäisi olla kesäkuuksi kunnossa. Legendaarinen Sotkalinnan tanssilava Rengosta (eiku nykyisestä Hämeenlinnasta) on varattuna levynjulkaisutansseja varten su 9.6.2013. Jännää!!!

Käsityöt ovat jääneet vähän vähemmälle, kun fysioterapeutti kehotti pitämään sapattivuoden tietokoneen käytöstä, jotta saadaan kädet kuntoon. Sitten hän muisti muut harrastukset, kutomiset ja soitot. Jotain piti jättää ja puikot ovat olleet aika lailla levossa nyt keväällä.


Pelimannijuttujen takia innostuin metsästämään kansallispukua, oma äidintekemä on tyttärelle sopiva nykyisin. Huusin huuto.netistä 44-kokoisen uudemman mallin Hämeen puvun, jossa myyjän mukaan oli saumavarojakin mukavasti muokkausta varten. Eipä ollut. Meillä ei ole ketään tämänkokoista käyttäjää nyt eikä luultavasti tulossakaan.Vuorelman mittataulukon mukaan 44:n ry 100 ja vy 82.
Puku on ammattiompelijalla teetty reilu 20 vuotta sitten 165-senttiselle käyttäjälle. Mukana tanu ja 38-kokoiset Töysän mustat supikkaat. Puku on uutta vastaava. Tämä olisi myynnissä, Vuorelman tarvikkeiden hinnalla (790 e) valmis puku + supikkaat.

Kommentit

  1. Hienosti soi, onnittelut menestyksestä. Taisinpa bongata sinut kuvasta ;)

    VastaaPoista
  2. Puku ei enää ole myynnissä, asiantuntijan avustuksella muokattiin kuorolaiselle käyttöön.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa