Lämpöistä keltaista - SNYltä ja kotivarastosta

 SNY-paketti oli lähtenyt matkaan ma-aamuna tällä viikolla, pakettikortti saapui keskiviikkona, postiin ehdin vasta pe-iltapäivällä ja kuvan ottaminen jäi lauantaille. Isosta paketista löytyi
 • 100 g vyyhti lämpimän keltaista Teetee Kamenaa; ihan just mun väristä, tämäkin
 • Addin metallikärkiset pyöröt 4½ mm / 80 cm, kun kuulemma teen paljon huiveja. Elämäni ekat Addit!
 • kaksi kultaista Panda-suklaalevyä + Xylitol-purkkaa; ihan sopiva suhde, voi hyvinkin hävitä levy yhdellä istumalla :D
 • kahta lajia Nordqvistin Afrikka Rooibos -teetä, juuri nämä olin omasta laatikosta ehtinyt juoda pois :)
 • lämpimän keltaisia antiikkikynttilöitä ja samaan sävysarjaan astiapyyhe
 • ihana kortti: Laiskottelu on parhaimmillaan silloin, kun olisi oikein paljon tekemistä.
SNYltä saapui torstaina kirje, sieltä löytyi Vehnälyhteet-kinnasohje. On jo lähellä, mutta ei täsmälleen etsimäni. Heti piti kokeilla.
Ohje on kapealle kädelle, 7½-kokoiseen lisäsin  resorin jälkeen "kolmannet oikeat" oikeaosuuksiin ranteen sisäpuolella, samoin yhdet lisänurjat kuvion molemmin puolin päälipuoleen. Peukkukiila alkaa 3 o:n jälkeen. Sormista on vähän leveä noiden lisäysten takia, pitää tehdä uudelleen siltä osin (kavennukset aloitettava jo pikkusormen puolivälistä vähitellen, muuten jää liian leveäksi sormiin). Pituus minulle ok, kun tein kavennukset viimeisen tähkän jälkeen joka kerroksella. Kinnasohje ei täysin vastaa valokuvaa, sitomia on kuvassa vain 4, tein tekstin mukaan 5. Käsialani on ilmeisesti paljon tiukempaa, siksi kai sitomet näyttävät erilaisilta kuin ohjeessa. Lankana tässä Gjestal Vestlandsgarn, jota jäi isosta keltaisesta huivista kesällä. Puikot 4½ mm.  )

Ai niin: kiitos vielä SNY:lle synttärikortista ja lahjasta alkukuusta, kaksi pakettia vihreää settiä KnitPro-silmukkamerkkejä. Toiset matkasivat tyttären mukana opiskelupaikkakunnalle, olivat kuulemma niin ihanan vihreitä :)

Kiitos, kiitos, kiitos taas, SNY! Ihanainen paketti oli tämäkin, edellisten tapaan.

PS.  Juuri löysin yhden lähempänä olevan kuvan siitä kaipaamastani viljamallista, villapaitakauppiaan sivuilta yksityiskohtakuvana, hakuterminä oli vehnälyhde (wheat-sheaf).

PS2. Seikkaillessa löytyi myös kuva niistä etsimistäni kaksihaaraisista neuloista. Tietäisiköhän joku kotimaisen myyjän?

Kommentit

 1. Kiva kun tykkäsit paketista.Ens kuun pakettiki on jo kasassa. :D Hih,siinä saan jo paljastaa kuka olen. :) Todella kiva vaihto ollut.Pitääpä yrittää kysellä tuttavilta oisko heillä ohjetta/kaaviota tuohon viljalyhteeseen.Tämän kaupungin kämäsestä kirjastosta ei ainakaan ko.mallia ole löytynyt.Neule aiheisia kirjoja todella vähän.Alle yks hyllyllinen.Eli jotain kolkyt kirjaa vain. :( Noh,onneks on netti ohjeita pullollaan. :D T:Sny

  VastaaPoista
 2. Addit testattu: pitkästä aikaa tutuivat metallipuikot mukavilta käsissä, kevyet ja se muovitettu vaijeri on ihan huippujuttu!

  Jokin pieni aavistelu mulla on olevinaan henkilöllisyydestäsi. Olisitkohan ollut Sukkasadon heinätalkoissa?

  Kamena taitaa saada kaverikseen Pirtin tummemman keltaista ohutta kampalankaa (viime vuoden Tre-messuhamstarauksia). Kaksinkertaisena joka tapauksessa ja malliksi Lankakomeron 22 leaves shawlette, jonka mystery-kierrokselta syksyllä myöhästyin.

  Joku kirjastokirja se oli, jossa lyhdemallin joskus parin viime vuoden aikana näin. Uudestaan en ole vieläkään onnistunut törmäämään, vaikka samoja kirjastoja edelleen käytän. Sitkeästi...

  VastaaPoista
 3. Pakko tunnustaa,että sukkasatoon en osallistunut.Mielessä kyllä kävi,mut sit ajattelin,että en ala mistään pakkopullaa itelle tekee,vaikka nyt alkaa neulominen jo melkoselta pakkopullalta tuntuu.Jouluun ihan liian vähä aikaa,ja ihan liian paljon tekemistä. :)
  Mä oon kans tulostanut itselle ton shawletten ohjeen,josko sen vaikka jossaki vaiheessa kerkeisin tekee. :)
  Olen hiukan kysellyt missä kirjassa ko.malli voisi olla.Yhtenä ehdotuksena tuli Kauneimmat neulemallit-kirja.
  Ite kans käytin hetken aikaa(ennen ku jouduin purkaa) nuita addeja,ja hyvältä tuntu.Sitten bambusten ja knittareiden jälkeen. :D Sitten siirsinki homman siskolle,joka saa ite tyttärelleen neuloa mekon jouluksi,ku en mä kerkeekkään. :P T:Sny

  VastaaPoista
 4. Kauneimmat neulemallit ostin juuri tämän mallin takia, kun muistelin siinä olleeksi. Hedelmäkori on, mutta tähkiä ei, ainakaan 2. painoksessa. Viikolla kuulin, että toivelaulukirjoissa vanhoissa painoksissa on lauluja, joita ei uusista samannumeroisista löydy tekijänoikeussyistä. Olisikohan sama juttu näissä neulemalleissakin ;)

  VastaaPoista
 5. Ohhoh!Onpa kyllä jännä.Pitääpä käydä kattomassa omassa kirjastossa,et onko siell tätä kyseistä kirjaa ja mallia. :) Sitten on myös vihjeeksi annettu muutamia lehtiä,joissa samantapasta mallia vois olla.Suuri käsityö 9/2004 ja kauneimmat käsityöt 5/1991.Nuissa kuulemma on joku tähkäpää/viljalyhde malli. :) Toivottavasti löytyis. :) T:Sny

  VastaaPoista
 6. Suuri käsityölehti 9/2004 oli huutonetissä myynnissä, sisällysluettelosivulla oli kuva tähkämallista, joka oli joku toinen. Kauneimpien käsitöiden vanhempia lehtiä en muista selanneeni.

  Yritän kysellä meidänkin kunnankirjastosta, kun nyt löysin tuon yhden kuvan avuksi. Meidän kirjastotädit ovat olleet melkoisen päteviä monen muun pyydystettävän kanssa, ehkä tässäkin tapauksessa :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti jompi kumpi meistä löytäis sen oikeen.. :)

  VastaaPoista
 8. Kunnankirjastosta löytyi! Ennenkin ollut tää kirja lainassa, Jo Compton: Neulo luovasti, kuva s. 60 ja kaavio s. 116. Kolmen tähkän kuvio, keltainen versio pikkutytön mekossa. 51 kerrosta korkea on mallikuvio, silmukkaluku jaollinen 24+5.

  VastaaPoista
 9. Hienoa jälleen meidän mahtavan hyvä kunnan kirjastomme! Uskomaton aarreaitta, vaikka on pieni kirjasto. Upea on malli ja taidanpa minäkin kutomiskiellosta huolimatta kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Jes!Hyvä homma että löyty. :) T:Sny

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa