Lankaretki etelään ja vähän sukkia / Yarntrip south and some socks


Sukkasato päättyi eilen. Viimeisellä satoviikolla teimme pienen syyslomaretken etelänaapuriin. Reissuneuleeksi poimin kotoa vitivalkoisen kerän Novitan 7 veljestä ja 3,75 mm puikot. Aatoksissa taas samanlaiset palmikkosukat, nämä yhden toisen soittoystävän vaimolle sunnuntaina annettaviksi.

Keskiviikon retkikohteinamme olivat Abakhan Fabrics ja Karnaluks-tukku Tarton maantien varrella. Kristiinan suunnistusohjeilla osuttiin kerralla oikeaan paikkaan. Oli niin paljon kaikenlaista Karnaluksissa, ettei oikein osannut edes valita. Lankoja tuli mukaan alle kilo sieltä, hiukan puikkoja ja muita tarvikkeita. Eurot kelpasivat kassalla. Seuraavalle reissulle teen kauppalistan mukavien mallien langoista metrimäärineen ja puikkosuosituksineen. Paluumatkalla bongattiin pari soitinliikettä ja yksi ihana käsityöläiskauppa Loomekombinaat.

Torstaina käytiin vanhan kaupungin tutut lankapaikat: Müürivahen varrella Jolleri (kartta) ja Filati. Tarkkaa talon numeroa en tiedä, mutta kukkatorilta (Viru-katu) raatihuoneentoria kohti mennessä lähdetään vasemmalle Müürivahe-katua, jatketaan yli Väike-Karja-kadusta ja vielä jonkin matkaa ylös mäkeä. Oikealla puolen Jolleri ja vasemmalla puolen Filati (hierontasalongin kanssa samasta ovesta, jos on auki). Jollerista lähti matkaan pari vyyhtiä liukuvärjättyä vironvillaa sopivissa sävyissä. Satamaa kohti suunnatessa matkan varrella olivat sopivasti Pronksi Lõngapood (Lindexin alakerrassa)  ja entisen Apollo-kirjakaupan tiloihin avattu käsityötuotteiden myymälä, sielläkin muutama lankavyyhti.

Lisään tähän linkin, kunhan matkakaveri saa oman postauksensa maailmalle julki. Siellä on luultavasti suunnistuskuvia ja muutama kuva kaupoistakin. EDIT: Kuvallista reissutarinaa Zageron Lankamusiikkia-blogista

Käymättä jäivät ainakin Liann Lõngad ja "Kosmoksen viereinen puutalo", josta työkaveri kertoi ihanuuksia löytäneensä myös syyslomaretkellään. Seuraavalla kerralla sitten niihinkin.

**

 
Reissuneulesukat kokoa 38-39 (menekki 99 g) valmistuivat perjantaina ja sunnuntaina konsertin jälkimainingeissa ehdin jo nämä käpälänlämmittimet luovuttaa uudelle omistajalleen. Toivottavasti konserttikiireinen soittajanvaimo on jo tänään ehtinyt jalkojaan hiukan lepuuttaa ja ehkä sukkiakin testata. Hollolan liikuntahallilla bongasin ilokseni toisenkin "soittavan sukankutojan", puikoilla näkyi olevan kukkaketoa pikkujalkoihin :)


Lauantaina kudoin minisukat omasta päästä (16 s) uusilla 2,25 mm ruusupuisilla puikoilla, lankana luonnonvalkoista Gjestal Naganoa muutama gramma.

Sukkasadon Heinälatoon ehti siis viime hetkillä lokakuun puolella vielä kaksi paria: naistensukat ja nukensukat. Tänään alkoikin jo Lapaskuu, seuraavaksi puikot kintaiden kimppuun!

PS. SNYltä saatu Drops Delight on huivina ollut matkassa niin loma- kuin työreissuissakin päivittäin. On niin mun värit!

Kommentit

 1. Karnaluksissa on tosiaan ihan pää pyörällä ja minusta hinnatkin ovat nousseet hieman. Taitaa olla viimeiset hetket halpaostoksiin ennen vuoden vaihteen euroon siirtymistä.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla et väri oli ihan oikea,eli mieluinen. :D Ja myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut!Kyllä mä sen eilen muistin mutta en sit illalla enää muistanu ku pikasesi koneella kävin.Mut parempi myöhään ku ei ollenkaan. :)
  T:Salainen ystäväsi

  VastaaPoista
 3. totta haastelet, Vekki. Pitänee miettiä vielä uutta tarvike- ja lankaretkeä tämn vuoden puolelle, ehkä Martin markkinoille.

  Kiitos, kiitos, SNY! Kirjeesi saapui tänään. Ihania lankamerkkejä! t. nyt kunnolla viidettäkymmentä käyvä Agatha ;)

  VastaaPoista
 4. Ajattelin,et karkkeja jokainen saa kaupasta,ni ostetaan tollasia "parempia" ja kalliimpia silmukkamerkkejä. :P

  VastaaPoista
 5. Mukavia kauppareissuja olet tehnyt! Voi, kun pääsisi taas... Karnaluksiin tekisi mieli, aina, ja listan kanssa, juu.

  VastaaPoista
 6. Voipi olla että tällä viikolla paketti saapuupi sinnepäin. :D T:Salainen ystäväsi

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pirjo ja Salainen!
  On ollut blogissa kovin hiljaista, muualla enempi vilinää.. Ehkä tämä vähitellen rauhoittuu :)

  Innolla oottelen taas :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa