Punaista ja valkeaa

Kiitos ja kumarrus kaikille villatakkikehuista. Arjessa on kehuja kuulunut myös. Olen tyytyväinen takkiini :)

On vähän ollut matalalentoa taas, mutta sentään puikotkin hiukan liikkuneet. Luonnonvalkoinen palaponcho Novita Miamista (4½ kerää, puikot 4½ mm KnitPro-pyörö, koko 64x64 cm) ja punainen asustehuivi Schachenmayr nomotta Arabella -langasta vyötteen ohjeella (100 g vyyhti, puikot 6 mm KnitPro-pyörö, koko 160 x 12 cm). edit 13.1.13: punaisen Arabella-huivin mallineule on Fan and Feather, neulotaan poikittain, silmukoita loin PALJON. Valkoinen on tyttärelle kuoropukua asustamaan ja punainen menee ystävälle kädentaitopäivän haastevastauksena.


Kumpaakaan lankaa en välttämättä kaipaa puikoilleni jatkossa: Miamista kirjoitin jo aiemmin, Arabella hauska kokonaisuus useita erilaisia keinokuitulankoja peräkkäin solmittuna, muutamin kohdin hankalaa neulottavaa, joku lanka aika karkea sormissa, toivottavasti ei käytössä.

Mammutin aloittamaan hulluun huivivuoteen nämä molemmat voi onneksi ilmoittaa :)
Ravelryn ryhmä "11 shawls in 2011" on tiukkana: lankaa pitää kulua vähintään 250 m/ kelvollinen huivi (valkoinen 4,5 x 145 m = n 650 m, punainen vain 200 m). Poncho ei tietenkään kelpaa sinne viralliseen, kun ei se ole huivi, punainenkin jää vähän alamittaiseksi :D

Matalalentoon on kuulunut soittoja kotimaisella maanjäristysalueella ja kotikulmilla järistysviikonloppuna, työreissu Vanhaan Paukkuun,  mukavia nämä. Kurjempaakin osui kohdalle: yllättävä häly työsuojelutehtäviin varavaltuutetun paikalta - home ei oo työpaikalla ollenkaan miellyttävä juttu... Siksi on ollut täällä hiukan hiljaista. Onneksi ehdin sentään SNY-paketin viikolla laittaa matkaan :)

Kommentit

 1. Minä ajattelin tehdä tuon ponchon ystävälleni kesäiltojen viileyteen. Lankatoive on luonnonkuitu, joten se on varmaan luonnonvalkoinen Tennesee. Työtoverini tekee samaa ponchoa turkoosina ystävänsä kuoropukua täydentämään. Onkohan kyse samasta kuorosta?
  Arabella lankaa on ollut 4€/vyyhti myynnissä Saaristenkadun kirpparilla ja mietin tänäänkin, että pitäisiköhän mennä katsomaan olisiko vielä siellä. Mutta ei varmaankaan ole minun lankani.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se taitaa olla sama naiskuoro, joka on huhtikuussa Tallinnaan kisoihin menossa :)

  Arabellaa ostin jokin aika sitten Riihimäen Vahinkotavarakeskuksesta, taisivat olla 1,40 e/kerä. Pari vyyhtiä on vielä jäljellä, Leikkiä langoilla -monenkarvaiseen huiviin aion niitä hävittää.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kumpikin! Kaikkia lankoja ei tosiaankaan ole mukava neuloa, varsinkin kaikenlaiset hörhelölangat.

  VastaaPoista
 4. Ihana villatakki ed. postauksessa!

  Tulin vastavierailulle ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Annis-huivi suomeksi / Annis shawlette in Finnish (design Susanna IC)

Lankaa ja vielä yhdet kulmikkaat puikot

Nypläyksiä ja kansallispukuraitaa